Splošni prodajni pogoji spletne trgovine varčno-ogrevaj.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo delovanje spletne trgovine na naslovu trgovina.varcno-ogrevaj.si ter urejajo poslovanje med spletno trgovino varčno-ogrevaj.si in kupcem.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovina.varcno-ogrevaj.si in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja veljajo striktno za naročila oddana preko spletne trgovine ali pisna naročila preko e-pošte z jasno navedenimi podatki produkta (naročilo zgolj preko telefona ali osebno na terenu ni možno oz. se izvrši ob strinjanju s strani kupca, da gre za naročilo po meri in se pogoji poslovanja ne smatrajo / enačijo s splošnimi pogoji poslovanja ob nakupu preko spletnega obrazca ali pisnega naročila preko e-pošte).

S spletno trgovino trgovina.varcno-ogrevaj.si (v nadaljevanju imenovana tudi kot spletna trgovina) upravlja podjetje Rapport d.o.o.

—————-

OBVESTILO! Zaradi trenutnega stanja na trgu surovin je razpoložljivost in dobava proizvodov otežena. Zato sedaj še toliko bolj velja kot je navedeno v splošnih pogojih (točka 5), da ob naročilu počakate, da preverimo stanje zalog in vam ob morebitni dobavljivosti potem sistemsko posredujemo predračun za plačilo.

—————–

1. Podatki podjetja:

Rapport d.o.o.
Tunjiška Mlaka 8a
1241 Kamnik

Davčna številka: SI 79828981 (smo davčni zavezanec)
Matična številka: 2147297000
TRR: SI56 6100 0000 5127 185 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)

Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani – št. reg. vložka 1/42594/00

2. Kontakt in pomoč uporabnikom:

Za pomoč pri spletnem nakupu za informacije o naročilu, dostavi in reklamaciji v povezavi s spletnim nakupom ali pritožbo vam je na voljo:

e-naslov: trgovina@varcno-ogrevaj.si
telefon: +386 31 542 640  |  +386 41 856 996

Urnik dosegljivosti na telefon:

Ponedeljek – Petek: 9:00 – 14:00

3. Cene

Vse cene, objavljene na spletni trgovini, so v evrih (€) in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovni trgovina.varcno-ogrevaj.si.

Rapport d.o.o. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila. Redne cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa, hkrati pa se trudi poiskati rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

4. Redna cena / Spletna cena / Akcijski seti z montažo

Redna cena:

V spletni trgovini je ob vsakem artiklu na njegovi produktni strani navedena “Redna cena”, ki nakazuje redno prodajno ceno z vključenim 22% DDV-jem in se spreminja v primeru novega cenika s strani dobavitelja / proizvajalca.

Spletna cena:

V primeru akcijske cene artikla, ki je nižja od Redne cene, je slednja označena kot “Spletna cena” in je na voljo le ob oddaji naročila preko spletne trgovine. Spletna cena vsebuje 22% DDV, na voljo je za določen čas in se lahko spremeni brez predhodne najave.

Akcijski seti z montažo:

Akcijski seti z montažo, ki predvidevajo opravljeno montažo v enem dnevu (kot so to npr. Zalogovniki – Akcijski seti z montažo in sanitarne toplotne črpalke), so predvideni za montažo v bližnji okolici sedeža podjetja SI-1240 Kamnik, v radiju oddaljenosti največ do 50 km. Možnost montaže na vašem naslovu lahko kadarkoli preverite preko e-naslova: trgovina@varcno-ogrevaj.si.

Nakup po Montažni ceni brez storitve ni možen.

5. Oddaja naročila

V spletni trgovini trgovina.varcno-ogrevaj.si se po svojih najboljših močeh trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da nam ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh.

Zato velja sistem, kjer v kratkem po oddanem naročilu na vaš e-naslov prejmete povzetek vašega naročila, ki je obenem zgolj informativna ponudba. Potrudili se bomo, da boste v najkrajšem možnem času na svoj e-naslov prejeli veljavni končni predračun, skupaj z informacijo o dobavnem roku in vsemi potrebnimi podatki za plačilo. Povzetek naročila ni zavezujoča ponudba in plačilo ne sme biti izvedeno pred prejemom veljavnega predračuna!

Potek oddaje naročila:

> Oddaja naročila preko spletne trgovine:

 • Izbran artikel dodate v košarico preko gumba “Dodaj v košarico”kosarica ikona
 • Ko zaključite s pregledovanjem artiklov po spletni trgovini, nadaljujete nakup s klikom na gumb / ikonico za “Košarico”, ki jo najdete v glavnem meniju, do svoje košarice lahko vedno dostopate tudi preko spletne povezave:
  trgovina.varcno-ogrevaj.si/kosarica
 • Po predogledu vašega naročila, kjer lahko še poljubno spreminjate količino ter dodate / odstranite artikel, nadaljujete nakup s klikom na gumb “Naprej na plačilo”, ki vas pelje na stran: trgovina.varcno-ogrevaj.si/nakup
 • V prvem koraku lahko v posebno polje “Koda ugodnosti” vnesete kupon s posebnimi dodatnimi popusti in/ali ugodnostimi, v kolikor ga imate. Prav tako je potrebno izpolniti Podrobnosti o plačniku, kamor natančno vnesete pravilne podatke o naročniku.
 • Na drugem koraku lahko označite kljukico pri vprašanju “Dostavi na drug naslov?” v kolikor želite, da se dostava izvrši na drug naslov kot ste ga v prejšnjem koraku navedli pod podatki naročnika. Prav tako vam je tukaj na voljo posebno polje Sporočilo ob naročilu, v kolikor bi nam želeli kaj posebej sporočiti ob oddaji naročila.
 • Tretji korak služi še zadnjemu predogledu vašega celotnega naročila, tu je tudi navedba načina plačila in obvestilom o nadaljnjem poteku obdelave naročila, s katerim s strinjate s kljukico, ki jo vnesete pri “Sprejemam Pogoje poslovanja”. Bodite pozorni pri Strošku dostave – v kolikor vam je zaradi narave naročila ali produkta na voljo opcija Brezplačne dostave, jo je potrebno posebej obkljukati.
  S klikom na gumb Oddaj naročilo ste uspešno zaključili postopek oddaje naročila.
 • Prikazala se vam bo potrditvena stran vašega naročila, v kratkem po oddanem naročilu pa boste tudi na vaš e-naslov prejeli povzetek vašega naročila, ki je obenem zgolj informativna ponudba. Potrudili se bomo, da boste v najkrajšem možnem času na svoj e-naslov prejeli veljavni končni predračun, skupaj z informacijo o dobavnem roku in vsemi potrebnimi podatki za plačilo. Ponudba ni zavezujoča in plačilo ne sme biti izvedeno pred prejemom veljavnega predračuna!
  Za obročno plačilo Leanpay nam pišite na trgovina@varcno-ogrevaj.si.
 • Po prejemu plačila za naročilo bo vaše naročilo obdelano v najkrajšem možnem času in oddano dostavni službi, ki bo naročene produkte dostavila na vaš naslov. O zaključku naročila boste tudi obveščeni na vaš e-naslov.

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila, nas lahko pokličete na telefon: 031 542 640 od ponedeljka do petka od 9:00 do 14:00 ali pošljete sporočilo na e-naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si.

> Oddaja naročila preko e-pošte:

Vaše naročilo lahko oddate tudi preko e-pošte na naslov: trgovina@varcno-ogrevaj.si

 • V naročilu morajo biti jasno navedeni sledeči podatki:
 • Natančen naziv artikla skupaj s količino in dodatnimi lastnostmi, v kolikor je potrebno oz. obstaja več enakih produktov z različnimi lastnostmi (kot npr. barva, moč, velikost …)
 • Podatki o plačniku (ime, priimek oz. naziv podjetja, naslov)
 • Podatki o naslovu dostave, v kolikor se slednja razlikuje od naslova naročnika
 • Telefonska številka kontaktne osebe

Po prejetem naročilu vam bomo pripravili ponudbo in posredovali na vaš e-naslov skupaj z vsemi potrebnimi podatki za plačilo. Način plačila je možen le po predračunu ali preko sistema Leanpay obročnega plačevanja.

Splošni pogoji poslovanja veljajo za naročila oddana preko spletne trgovine ali pisna naročila preko e-pošte z jasno navedenimi podatki produkta.

6. Preklic naročila

Prejeta naročila preko spleta lahko brez dodatnih stroškov prekličete do prejema elektronskega sporočila o “zaključku naročila, ki je oddano v dostavo”. Obvestilo o preklicu naročila je možno poslati na e-naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si. V zadevo elektronskega sporočila navedite “Preklic naročila”, v sporočilu pa navedite ime in priimek ter številko naročila.

V kolikor ste predračun že poravnali, nam v sporočilu zapišite še številko vašega TRR, kamor vam bomo vrnili kupnino.

7. Sprememba naročila

Po oddaji naročila in pred prejetjem obvestila o “zaključku naročila” lahko spremembe naročila posredujete na e-naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si in posredujete sledeče podatke:

 • ime, priimek in številko naročila
 • izdelke, ki jih želite dodati, spremeniti ali odstraniti s količinami
 • morebitno želeno spremembe dostave

8. Shranjevanje naročila oziroma pogodbe

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja v arhivu znotraj ustrezno varovanega CSM sistema in je dostopna le pooblaščenim zaposlenim v podjetju Rapport d.o.o. Kupec lahko pridobi kopijo naročila z zahtevo po elektronski pošti na naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si, ki bo posredovana zgolj in samo na isti e-naslov, ki ga je naročnik vnesel ob oddaji naročila.

9. Načini plačila

Na voljo je:

 • plačilo po predračunu na TRR podjetja Rapport d.o.o. (SI56 6100 0000 5127 185, odprt pri banki Delavska hranilnica d.d. Ljubljana). Predračun lahko poravnate preko UPN obrazca in sicer preko spletnega bančništva ali osebno na vseh izpostavah Pošte Slovenije, banki in ostalih mestih, ki omogočajo plačilo UPN položnic.
 • Leanpay – obročno plačilo. Leanpay je inovativen način obročnega nakupovanja, ki ne zahteva obiska banke in ne potrebuje odvečne papirologije, odobren je v nekaj minutah, brez obiska banke ali poslovalnice.
  Žal zaradi tehničnih sprememb s strani Leanpaya in načina njihove verifikacije ter na drugi strani specifika našega asortimana in posledično dostave, lahko v tem trenutku nudimo tovrstno plačilo samo za že registrirane njihove uporabnike.
  Za morebitna dodatna vprašanja in pojasnila smo vam na voljo na trgovina@varcno-ogrevaj.si.

  Več o Leanpay obročnem plačevanju si lahko preberete tukaj >>

vklopi_razum10. Izdaja računa

Pri naročilu preko spletne trgovine je stranki izdan račun ob zaključku naročila, ko bodo vsi naročeni produkti odpremljeni. V kolikor bo naročilo odposlano iz naslova sedeža podjetja Rapport d.o.o., bo v paketu tudi že priložen izdan račun. V kolikor se bo dostava vršila direktno iz skladišča našega partnerja (t.j. proizvajalca / dobavitelja), kjer bo partner v imenu podjetja Rapport d.o.o. sam poskrbel za odpremo in dostavo naročenih produktov, pa bo izdan račun poslan v .pdf obliki na e-naslov naročnika. Kopijo izdanega računa lahko na željo naročnika pošljemo tudi po klasični pošti na naslov naročnika (in ne na naslov dostave, v kolikor se bo ta razlikovala od naročnikovega). Za pridobitev kopije izdanega računa lahko pošljite zahtevo na e-naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si.

11. Dostava

Podjetje Rapport d.o.o. ima podpisano pogodbo z dostavno službo Pošta Slovenije, dostavo produktov pa lahko v nekaterih primerih izvede tudi proizvajalec / dobavitelj na način, s katerim razpolaga (to je lahko lastna dostava ali dostava preko dostavne službe, s katero poslujejo).

Tako zaradi širokega asortimana in narave produktov ni nujno, da bo naročilo vedno odpremljeno s strani podjetja Rapport d.o.o. kot tudi ne dostavljeno preko Pošte Slovenije. S takim načinom dostave našim kupcem želimo nuditi čim ugodnejše dostavne stroške kot tudi hitrejši rok dobave.

Kupljeno blago dostavimo kamorkoli v Sloveniji. V kolikor želite, da vas s strani dostavne službe o dostavi obvestijo preko telefona, nam to posebej sporočite ob oddaji naročila ali na naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si.

Dostava se vrši do vrat objekta.

Cenik stroška dostave (DDV je že vključen v ceno):

 • Naročila do 25 €: 5,99 €
 • Mali artikli: 3,99 €
 • Srednji artikli: 9 €
 • Srednji artikli – Težji: 14,99 €
 • Veliki artikli: 19 €

Za vsa naročila nad vrednostjo 900 € velja brezplačna dostava. Prav tako velja brezplačna dostava pri artiklih, kjer je to posebej navedeno / označeno.
Za vsa naročila, manjša od vrednosti 45 €, je v vsakem primeru zaračunana dostava v višini 3,99 €.

Proces odpreme naročenega blaga se prične v najhitrejšem možnem času po prejetem celotnem plačilu na TRR podjetja Rapport d.o.o. (SI56 6100 0000 5127 185 (Delavska hranilnica d.d., Ljubljana), ki je naveden tudi pod podatki za plačilo.

Dostava je možna na samo območju Slovenije.

12. Rok dobave

Večina produktov, objavljenih na spletni trgovini, je na zalogi pri dobavitelju oziroma proizvajalcu. Naročeni artikli, ki so na zalogi, so običajno dobavljivi v 2 do 7 delovnih dneh, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da je zaloga trenutno povsem pošla ali naročila zaradi drugih nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.

13. Pravica do odstopa od nakupa (fizične osebe)

13. a ) Preklic naročila

Prejeta naročila preko spleta lahko brez dodatnih stroškov prekličete do prejema elektronskega sporočila o “zaključku naročila, ki je oddano v dostavo” in sicer s kratkim obvestilom na e-naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si.
Več o postopku preklica si lahko preberete pod 6. točko >

13. b) Odstop od nakupa z vračilom blaga

Obrazec za odstop od pogodbe z vračilom blaga je na voljo tukaj.
Pred vračilom prosimo pozorne preberite celotno točko 13.b: Odstop od nakupa z vračilom blaga.

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe / nakupa, nas lahko najkasneje v 14 dneh po prejetju naročenega blaga obvestite (14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago), da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki vas bremeni kot kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Prav tako stranka krije strošek dostave v primeru menjave izdelka (dostava in prevzem – odvoz menjanega artikla) ne glede na vrednost izdelka / naročila v kolikor ne gre za napako (napačno dostavljen artikel) s strani prodajalca.

Že prejeto blago mora kupec vrniti na sedež podjetja Rapport d.o.o. najkasneje v 14 dneh od podane pisne izjave o odstopu od nakupa. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vrnjen izdelek mora biti obvezno v originalni embalaži, nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu le kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupljeni artikli nikakor ne smejo biti že inštalirani, montirani in biti kakorkoli že v uporabi. V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

POMEMBNO! Kupljeno blago preko spletne trgovine trgovina.varcno-ogrevaj.si se vedno vrne na naslov sedeža podjetja Rapport d.o.o. – ne glede na to, katero podjetje je bilo v vlogi pošiljatelja / dostavljalca naročenega blaga, razen če ni dogovorjeno kako drugače.

Vračilo kupnine se izvede najkasneje v 14 dneh od prejema obvestila o preklicu ali odstopu od nakupa. V kolikor je bilo stranki blago tudi že odposlano, se plačilo kupnine zadrži do prevzema blaga na sedežu podjetja Rapport d.o.o., vrnjenega s strani kupca, kjer se pregleda ali je vrnjeni izdelek v originalni embalaži, nepoškodovan in v vseh pogledih ustreza zahtevam vračila kupljenega blaga. V kolikor vrnjeno blago ustreza zahtevam, se kupcu nemudoma povrne kupnina. Vračilo kupnine se kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun, vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Primeri, ko odstop od pogodbe/ nakupa ni mogoč

 • Ob naročilu blaga, ki:
  • je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca,
  • je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam,
  • zaradi svoje narave ni primerno za vračilo,
  • ki je bilo naročeno in izdobavljeno po posebnem / izrednem naročilu in ni redna ponudba spletne trgovine
 • Produktu je bil odstranjen varnostni pečat
 • Produkt je bil že vgrajen, montiran in / ali so na izdelku vidne sledi kakršnekoli strojne inštalacije in /ali drugih posegov vgradnje in / ali uporabe.
 • Naročilo ni bilo izvršeno preko spletne trgovine ali pisnega naročila preko e-pošte z jasno navedenimi podatki produkta (npr. naročilo s terena, ob montaži, preko telefona …).
 • Stranka ni podala pravilnih / resničnih podatkov ob oddaji naročila za izstavitev računa.

Dobronamerni napotki za odstop od pogodbe, da bo postopek vračila potekal hitro in brez zapletov:

Pri nakupu preko spletne trgovine si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo znotraj zakonskih okvirov možnost odstopa od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar se da čim hitreje, enostavno in brez zapletov, si prosim preberite seznam z dobronamernimi nasveti, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo in kako rokovati s prejetimi naročenimi artikli:

 • Previdno odprite embalažo, katero hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da vam izdelek ustreza.
 • Pazljivo rokujte z izdelkom, da ne pride do poškodb in prask.
 • Nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku.
 • Ne odpirajte izdelkov, ki imajo varnostni pečat.
 • Vidne sledi uporabe (praske, poškodbe, madeži, umazanija) niso primerne za odstop od pogodbe in vračilo.
 • Vidne sledi montaže, vgradnje in kakršnekoli inštalacije niso primerne za odstop od pogodbe in vračilo. Ne vgrajujte produktov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam.
 • Specifični in delikatni produkti, ki so vakuumsko pakirani, morajo zaradi svoje občutljive narave taki tudi ostati originalno zapakirani in ob odprtju vakuumske embalaže vračilo ni možno.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake ali garancije, za kar velja drug postopek.

Postopek vračila blaga

 • Obvestilo o odstopu od nakupa in vračilu blaga pisno pošljite na e-naslov: trgovina@varcno-ogrevaj.si skupaj s točnimi podatki o naročilu, datumu prejema blaga in nazivu produktov, ki jih želite vrniti. Pripišite tudi št. TRR, kamor želite, da vam povrnemo kupnino. Obvestilo o odstopu lahko tudi podate z obrazcem: Odstop od pogodbe in vračilo kupljenega blaga, ki ga izpolnjenega pošljete na prej omenjeni e-naslov.
 • Vračilo blaga skupaj z izpolnjenim obrazcem: Odstop od pogodbe in vračilo kupljenega blaga in kopijo računa naslovite na naslov: Rapport d.o.o., Tunjiška Mlaka 8a, 1240 Kamnik. Kupljeno blago, ki bi ga želeli vrniti, lahko tudi osebno po predhodni najavi preko telefona ali e-pošte dostavite na prej navedeni naslov podjetja (od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro oz. po dogovoru).

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o vartvu potrošnikov ZVPot. Več o določilih Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) si lahko preberete na uradni strani tukaj.

! Pomembno – fizična oseba, ki opravi nakup v spletni trgovini kot nosilec popoldanske, dopolnilne ali kakršnekoli druge poslovne dejavnosti ter želi izdan račun z navedeno davčno številko, se smatra kot nakup pravne osebe in se tudi ob zahtevi za vračilo obravnava kot pravno osebo (podrobneje o postopku in možnosti vračila za pravne osebe je navedeno pod št. 14 Splošnih pogojev poslovanja).

14. Vračilo artiklov za pravne osebe

V kolikor je nakup opravljen in račun izdan na podjetje ali fizično osebo, ki se ob podanih podatkih navede kot nosilec popoldanske, dopolnilne ali kakršnekoli druge poslovne dejavnosti ter želi izdan račun z navedeno davčno številko, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Za vsa dodatna vprašanja nas pokličete na 031 542 640 ali nam pišete na trgovina@varcno-ogrevaj.si.

15. Garancija / reklamacija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu, računu ali oglaševalskem sporočilu. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar poudarjamo, da prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka v okvari brez mnenja pooblaščenega servisa, kamor nadalje posreduje reklamirani produkt.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema reklamiranega blaga, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom. V primeru, da boste reklamirano blago poslali prodajalcu (v tem primeru spletni trgovini), je potrebno upoštevati nekaj dodatnih dni, da prodajalec produkt prepošlje / dostavi na naslov proizvajalca oz. do pooblaščenega servisa.

Zavedamo se pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času in v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o vartvu potrošnikov ZVPot. Več o določilih Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) si lahko preberete na uradni strani tukaj.

16. Stvarne napake

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja / proizvajalca.

Uveljavljanje stvarnih napak

Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in pisnim obvestilom na elektronski naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si v zakonsko določenem roku. Za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti od izročitve, ne odgovarjamo.
Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo poskrbeli bodisi:

 • za odpravo napake na izdelku
 • za povračilo del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • zamenjavo izdelka z napako z novim brezhibnim izdelkom
 • za povrnitev celotnega plačanega zneska

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku 8 dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o vartvu potrošnikov ZVPot. Več o določilih Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) si lahko preberete na uradni strani tukaj.

17. Varnost in varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina trgovina.varcno-ogrevaj.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z zakonskimi določili in uredbami.

Spletna trgovina za nedoločen čas hrani naslednje podatke naših strank, ki so jih podale ob oddanem naročilu: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum oddanega naročila ter arhiv morebitne dodatne komunikacije med spletno trgovino in stranko. Na pisno željo naročnika se lahko podani podatki po preteku enega leta lahko trajno izbrišejo iz programa in iz zbirke podatkov.

Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, dostavo in ostalo potrebno komunikacijo s stranko. V primeru oddaje naročila se podani e-naslov v nobenem primeru ne uporablja za kakršnekoli promocijske namene (npr. pošiljanje e-novičk), temveč služi zgolj namenu obveščanja o poteku naročila in obvestilu v slučaju nepredvidene situacije, za katero smo dolžni jo sporočiti našim strankam. V primeru, da bo dostava izvršena direktno s strani proizvajalca / dobavitelja naročenega artikla, so slednjemu predani osebni podatki o naročniku kot je ime, priimek, naslov za dostavo in telefonski kontakt. Naročnik vedno lahko vnaprej dobi informacijo, na kakšen način bi bil / bo dostavljen dotičen artikel iz spletne trgovine.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim (nepooblaščenim) osebam.

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.
Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: gdpr@varcno-ogrevaj.si

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Več o varovanju osebnih podatkov najdete v zapisu Izjava o zasebnosti >>

18. Prijava in odjava od e-novic

Obiskovalcem in uporabnikom spletne trgovine je na voljo opcija, da se prijavijo na prejemanje e-novičk oziroma v tako imenovani Klub varčno-ogrevaj.si. Za prijavo so potrebni samo ime in priimek ter e-naslov, brez kakršnih koli dodatnih podatkov za namen profiliranja. Namen Kluba je edino in samo obveščanje o novostih, akcijah in posebnih promocijah za člane, kateri niso profilirani in kakorkoli ciljno obveščani.

Vsakdo, ki se je prijavil na prejemanje e-novic oziroma v tako imenovani Klub varčno-ogrevaj.si, se lahko kadarkoli odjavi / izpiše preko posebne povezave, ki je vedno navedena v vsakem poslanem sporočilu. Zahtevo za odjavo od e-novic nam lahko posredujete tudi na e-naslov trgovina@varcno-ogrevaj.si. Zahtevek za brisanje prijave mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim ste se prijavili na e-novice. Izbris vaših podatkov iz baze prejemnikov e-novic bomo uredili v najkrajšem možnem času.

19. Omejitev odgovornosti

Vsebino, objavljeno na straneh spletne trgovine varčno-ogrevaj.si, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Rapport d.o.o. zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti in ne odgovarja za morebitne napake v opisih, slikovnem gradivu in ostalih vsebinah. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Na spletni trgovini se po svojih najboljših močeh trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Rapport d.o.o., ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletne trgovine, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh spletne trgovine varčno-ogrevaj.si ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke, objavljene v spletni trgovini, vendar pa so fotografije simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni trgovini. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. Morebitni dekorativni material v slikah ni vključen v ceno.

Spletna trgovina varčno-ogrevaj.si ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v spletni trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih spletna trgovina v primeru vednosti ne bi potrdila oziroma sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

20. Pritožbe in spori

Spletna trgovina spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s spletno trgovino lahko poveže preko telefonske številke 031 542 640 ali po elektronski pošti na trgovina@varcno-ogrevaj.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova trgovina@varcno-ogrevaj.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

V spletni trgovini si po svojih najboljših močeh trudimo, da se morebitni spori rešijo hitro in sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Rapport d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Rapport d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Podjetje Rapport d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine trgovina@varcno-ogrevaj.si  kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Splošni pogoji veljajo od 31. 11. 2016
Zadnja sprememba / dopolnitev splošnih pogojev: 24.1.2024