De Dietrich toplotna črpalka ALEZIO Evolution AWHP V200 MR-4/TR-4

///De Dietrich toplotna črpalka ALEZIO Evolution AWHP V200 MR-4/TR-4
Akcija!
 • DeDietrich Alezio Evolution 200

De Dietrich toplotna črpalka ALEZIO Evolution AWHP V200 MR-4/TR-4

že od 5.543,68  že od 4.328,84 

Kaj pomeni montažna cena?

Alezio Evolution V200 je inverterska toplotna črpalka zrak/voda, sestavljena iz zunanje enote ter notranjega hidravličnega modula z vgrajenim 180 litrskim grelnikom tople sanitarne vode. Na voljo so moči od 4 kW – 16 kW.

Opis artikla

de dietrich

Toplotna črpalka De Dietrich Alezio Evolution V200 ima v notranji enoti že vgrajen 180 litrski grelnik tople sanitarne vode. S tem je zagotovljena zadostna količina tople vode ter nizki stroški obratovanja. Kompaktna dimenzija ter sodoben dizajn naprave Alezio Evolution V200 sovpada v tako rekoč vsak prostor v domu.

Lastnosti:

 • Inverterska toplotna črpalka sestavljena iz zunanjega modula ter notranjega hidravličnega modula z vgrajenim 180 litrskim grelnikom tople sanitarne vode
 • Delovanje do -20°C zunanje temperature (pri modelu 4/6 do -15°C)
 • Maksimalna temperatura dovoda 60°C
 • Možnost ogrevanja, hlajenja ter priprave tople sanitarne vode z eno samo enoto
 • Moduliran način delovanja zahvaljujoč Twin Rotary Scroll kompresorju (DC Inverter)
 • Izkoristek delovanja pri +7/+35°C (COP) do 4.65 • »Split« sistem
 • Nizek zagonski tok <6A
 • Optimiziran način odtaljevanja – inverzija
 • Upravljalna enota omogoča vrsto nastavitev in je hkrati enostavna in prijazna do uporabnika
 • Delovanje v odvisnosti od zunanje temperature. Tipalo zunanje temperature dobavljeno v sklopu toplotne črpalke
 • Hladilni medij R410 A
 • Možnost krmiljenja dveh ogrevalnih krogov
 • Vsi potrebni elementi integrirani v notranji enoti.

Inverterska tehnologija omogoča visoke prihranke

Toplotna črpalka Alezio Evolution V200 je Split Inverter izvedbe, kar pomeni, da je sestavljena iz zunanje in notranje enote, ki sta med seboj povezani s cevmi po katerih kroži okolju prijazen hladilni medij (R410A). Visoka učinkovitost in zmogljivost toplotne črpalke Alezio Evolution V200 omogoča tudi do 75% prihranek energije pri ogrevanju. Inverterska tehnologija delovanja namreč omogoča prilagajanje moči dejanskim potrebam ogrevanja in s tem še dodatno pripomore k energetski učinkovitosti sistema. Za visoko učinkovitost toplotne črpalke skrbi Scroll kompresor z invertersko tehnologijo delovanja ter vmesni modul »Power Reciever«, ki je vgrajen v hladilnem krogu in omogoča še boljši izkoristek delovanja toplotne črpalke pri nizkih zunanjih temperaturah. Navdušuje tudi enostavna vgradnja toplotne črpalke, saj je Alezio Evolution V200popolnoma tovarniško opremljena rešitev, obenem pa s kompaktnimi dimenzijami notranjega modula zavzame zelo malo prostora.

Na voljo 4 različice:

Tip Opis
AWHP…MR-4/H V200 Enofazna enota namenjena za vključitev v obstoječ ogrevalni sistem. Uporaba obstoječe ogrevalne naprave kot dopolnili ogrevalni vir. Enota služi za ogrevanje, pohlajevanje (preko talnega hlajenja/ogrevanja) ter pripravo tople sanitarne vode z vgrajenim 180 litrskim grelnikom v notranji enoti.
AWHP…MR-4/EM V200 Enofazna enota namenjena za samostojno delovanje. Vgrajen elektro grelec kot drugi ogrevalni vir. Enota služi za ogrevanje, pohlajevanje (preko talnega hlajenja/ogrevanja) ter pripravo tople sanitarne vode z vgrajenim 180 litrskim grelnikom v notranji enoti.
AWHP…TR-4/H V200 Trofazna enota namenjena za vključitev v obstoječ ogrevalni sistem. Uporaba obstoječe ogrevalne naprave kot dopolnili ogrevalni vir. Enota služi za ogrevanje, pohlajevanje (preko talnega hlajenja/ogrevanja) ter pripravo tople sanitarne vode z vgrajenim 180 litrskim grelnikom v notranji enoti.
AWHP…TR-4/ET V200 Trofazna enota namenjena za samostojno delovanje. Vgrajen elektro grelec kot drugi ogrevalni vir. Enota služi za ogrevanje, pohlajevanje (preko talnega hlajenja/ogrevanja) ter pripravo tople sanitarne vode z vgrajenim 180 litrskim grelnikom v notranji enoti.

Tehnični podatki

De Dietrich Alezio Evolution AWHP V200 - tehnični podatki

Prijavite se v KLUB varčno-ogrevaj.si in prejemali boste ekskluzivne akcije, ki so na voljo le KLUB članom!

E-naslov *

Ime in priimek *

Telefon *